Web Development

Web Development

Какво представлява специалността?

Програмата Уеб разработване ( Web Development ) е топ-ъп програма (1.5 years). През 3-те семестъра, които продължава програмата , вие ще имате 2 семестъра в които ще учите различни технологии за фронт и бек енд програмиране ( кои точно зависи от учебното заведение ), докато през 3-тия ще имате стаж в компания, както и ще трябва да напишете вашата бакалавърска теза. Всички учебни заведения са винаги в крак с модата, така че винаги вашите лектори ще ви изучават по най-новите и актуални технологии, които индустрията търси и развива. Най-често ще работите по различни проекти в групи, но има и няколко индивидуални проекта, в които вашите лектори ще следят за това дали кода, който сте написали е автентичен и не е копиран от някъде, както и дали сте работили заедно с някого друг. Но това не трябва да ви притеснява, защото изискванията към вас ще са съобразени с това какво сте изучавали до сега и при достатъчна отдаденост и посещаване на лекции не би трябвало да имате проблем да предадете проект. 

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите Ви, трябва да имате:
AP Degree in Design, Technology and Business, Multimedia Design или IT & Networks.

1. Мотивационно писмо.
2. Копие от лична карта или паспорт.
3. Сертификати към специалността.

Допълнително образование и работа

След завършване на top up специалността Web Development в Дания ще можете да продължите магистърска степен в Дания. 
Можете да прегледате възможностите, които отговарят на желанията Ви в Дания. Ако искате да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

 

Лично мнение и практически опит

Програмата изисква да бъдете отдадени, да четете и правите упражненията от лекциите. В противен случай най-вероятно в един момент всичко ще ви се стори много трудно и няма да успеете да преминете някой проект или изпит. Самообучението извън учебните часове също не е лоша идея като това може да има положителен ефект върху вашите проекти и следователно оценки. Излишно е да се споменава за недостига на IT специалисти, което означава, че при едно средно добро ниво на знания и умения, вие със сигурност ще си намерите работа по специалността ако положите усилие за това разбира се. Заплатите за уеб разработчици без опит обикновено започват от 25 000 крони – 6500 лева и нарастват в зависимост от годините опит. 

Георги Овалов