Value Chain Management (BA)

Value Chain Management (BA)

Какво представлява специалността?

Програмата  Мениджмънт на Веригата на Стойността (Value Chain Management) в Дания, е концепция за управление на бизнеса. Предметите, които ще изучавате ще ви помогнат да придобиете идеална представа за етапите, през които преминава една компания, за да създаде идеалния продукт или услуга. Тук ще ви занимаят с  Purchasing and Negotiation marketing, Logistics, Supply chain management, Inventory management, Production technology. Ще се сблъскате с известни проблеми на големи компании като LEGO и Samsung, които са били и все още са изправени пред редица решения за оптимизиране на процесите на производството си. Ще имате реалната възможност да оптимизирате линията на производство, за да повишите нейната ефективност и да спестите време и пари на истински датски компании. Мениджъри и дори собственици на малки или по-големи компании ще влязат лично в класовете ви, за да потърсят помощта ви! Съвсем възможно е да бъдете наети от такава компания, ако успеете да разрешите проблемите, които ѝ носят загуби от хиляди датски крони всеки месец. 

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите Ви, трябва да имате:
ПОНЕ 210 часа (60 минути) английски език за последните 3 години.
ПОНЕ 250 часа (60 минути) математика за последните 3 години. 

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове). 
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език

Value Chain Management в Дания

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Value Chain Management ще можете да продължите различни магистратури в Дания. Можете да разгледате възможностите в този порталАко имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Прегледайте подробно магистърските програми, които можете да запишете в следния портал. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Дори само с бакалавърска степен в сферата ще можете да работите като: Purchasing agent, Operations manager, Logistics analyst, Purchasing manager, Supply chain manager, Logistician, Logistics manager, Production, planning and expediting clerk, Storage and distribution manager. 

 

Лично мнение и практически опит?

Във VCM всеки семестър има събитие наречено „TOPweek“. Това е програма, в която VIA си сътрудничи с 3 други университета. Провежда се в Испания, Германия или Холандия. 🇧🇶🇩🇪🇩🇰🇪🇸 Само няколко избрани студенти от университета могат да участват. През март 2019 г., темата беше „The Fresh Connection – Virtual Supply Chain Gaming“. Звучеше интересно и като студент много се заинтересувах и кандидатствах. За мой огромен късмет бях приета и заминах за Холандия!
По време на Topweek бяха създадени смесени екипи за „играта на виртуалната верига за доставки“. Teambuilding-ът сплоти отбора ни и доста се позабавлявахме. Имахме няколко интересни лекции, от които се възползвахме и приложихме в състезанието. Освен това се запознахме отблизо с компанията, която беше свързана със самата тема. Беше страхотно – обядвахме заедно, купонясвахме се заедно. Никога не съм си представяла, че ще имам такива готини приятели от това пътуване. Като цяло, TOPweek може да бъде чудесна възможност, за всеки, който иска да научи нещо допълнително, свързано с образованието или бъдещата работа! 

Цвети Петрова