Sport Management

Спортен Мениджмънт в Дания

Sport Management

Какво представлява специалността?

Ако сте се занимавали със спорт, обичате състезанията и вкуса на победата, то програмата Sport Management в Дания (Спортен Мениджмънт), няма да Ви разочарова. В самото начало на годината преподавателите ще Ви попитат какви предпочитания към спортове имате, за да адаптират материала към това, което ще използвате в бъдеще. Към спортния мениджмънт спада и организирането на всякакви мероприятия – от сватби до концерти и фестивали. Ще имате възможността да работите с датски спортни организации и марки като Hummels, Aalborg Vikings, AaB, Fitness World, Sport Master, Roskilde and Nibe Festival и много други. Ще изучавате предмети като Sport Marketing and Management, Spot Finance, Motivation, Sport Economics, Sport Law и други, които ще Ви дадат нужните знания, за да сте запознати какво се случва в спортния сектор и как се управляват спортни организации. Очакват Ви много примери и посещения в различни спортни организации в страната, но и извън нея. Обикновено, в края на втория семестър, се организира екскурзия в чужбина с обменна цел.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите Ви, трябва да имате:
AP Degree in Service, Hospitality and Tourism Management,
AP Degree in Financial Management,
AP Degree in Marketing Management.

1. Мотивационно писмо.
2. Копие от лична карта или паспорт.
3. Сертификати към специалността.

Допълнително образование и работа

След завършване на top up специалността Sport Management в Дания (Спортен Мениджмънт), ще можете да продължите магистърска степен в Дания. 

Можете да запишете например магистратура по Sport Management в University of Southern Denmark. 
Прегледайте възможностите, които отговарят на желанията Ви в Дания. Ако искате да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно.  Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

 

Лично мнение и практически опит

По време на моята бакалавърска степен имах възможността да организирам над 100 различни мероприятия за студенти в Олборг. Мога да кажа, че програмата ми помогна изключително много в практически аспект, от гледна точка на организационни и финансови перспективи. Имах шанса да интервюирам лично датския национален треньор по баскетбол за един от проектите си. Тогава все още не говорех изобщо датски и търсех реализация извън страната. Програмният ми директор ми предложи да карам стажа си в един от няколкото спортни клуба в Холандия, но аз си бях намерил вече такъв и прекарах 6 месеца в компания в Лондон, която се занимава с организиране на различни мероприятия, което успя да сбъдне и мечтата ми – да живея в Лондон. Държа да подчертая, че програмата няма да Ви направи професионални атлети. Напротив, тя че Ви подготви за работа с такива, за да могат да постигнат (постигнете заедно) оптимални резултати.

Антон Коларов

event management denmark
Kiss me, I am famous! Парти за 300 човека организирано от хората на снимката. Вижте видеото. 🙂