Viborg

Viborg

Viborg - “Welcome to Labyrinthia”

Виборг (Viborg) е исторически град, с население от близо 40 000 жители. Той е един от най-старите градове в Дания и се намира в район наречен Midtjylland (Централна Ютландия). Спортът във Виборг е високо ценен от местните жители. Тук е много популярен хандбалът. Провеждат се голям брой състезания в града. Също така тук се намира Labyrinthia, където ще преживеете един различен, забавен и предизвикателен ден, упражнявайки мозъка и краката си в 7 вида открити лабиринта. Можете да си отдъхнете в малкото кафене, докато продължите да се справяте с главоблъсканиците в него. 
Ако живеете във Виборг, ще имате възможността да посетите Viborg Mini Town. Това е мини версия на града от 1850 година. По това време градът е имал около 4000 жители. Къщите са построени в мащаб 1:10. Задължитлно се разходете  и до езерото Klejtrup. Там ще откриете мини карта на света – езера, реки, планини и флагове. Картата на света се използва широко като атлас на брега на езерото с прекрасните зелени площи. 
Apple строят изцяло нов Дата Център малко извън Виборг, което е страхотна възможност за работа както в IT сферата, така и за работа на неквалифицирани работници. 
Не на последно място трябва да отбележим, че Dania Academy е единствената акдемия, която е акредитирана от CISCO. 

Квартира във Viborg (Room in Viborg)

Подобно на Вайле и във Виборг ще успеете да намерите сравнително по-лесно квартира (room in Viborg) на прилична цена. Добрата новина е, че общежитията на академията са точно срещу сградата на университета, което ще Ви даде възможността да спите максимално дълго, преди да отидете на лекции. Не приемайте обаче тези общежития за даденост, тъй като те в никакъв случай не са достатъчни за всички студенти. Именно затова е добре да подадете документи за тях веднага щом решите, че искате да учите във Виборг. Ако сте късметлии, може да получите стая, която да има директен изглед към трибуните на градския стадион. Това само по себе си означава, че ще имате сезонен билет за мачовете на местния отбор напълно безплатно. Свържете се с нас за повече информация.