Vejle

Vejle

Vejle - “The Danish Manchester”

От десетилетия, Вайле е градът на преждата, което го прави известен като датският Манчестър. Ако сте фен на “Червените Дяволи”, ето Ви причина да се похвалите на приятелите си. Градът се намира в югоизточната част от полуостров Ютланд и е с население от около 55 000 души, което го прави деветия по големина град в Дания. Vejle е известен със своите гористи хълмове, фиорд, пристанище и емблематична вятърна мелница. 
Vejle е културният и икономически център на община Vejle и е с развити сектори в областта на индустрията, бизнеса и услугите. Исторически погледнато, индустрията е много важна за развитието на града, но днес повече внимание се отделя на бизнеса и услугите, както и на високотехнологичните фирми.
Вайле предлага много и разнообразни културни забавления, провеждащи се в местния културен център. Интересното във Вайле е сравнително новият дизайн на сгради „Bolgen“ (Вълната), предложен от Студио „Henning Larsen Architects“. Bolgen е типичен пример за съвременен датски дизайн, характеризиращ се главно с простота и елегантност. 
За 2020г. общината си е поставила за цел да подобри значително условията на студентите в града като стимулира предприемачеството, създавайки нови центрове за съвместна работа между студенти и компании, основно в областите на туризма, иновациите и обществената среда. Помещенията ще бъдат разположени в центъра на града. 

Квартира във Vejle (Room in Vejle)

Тук ще намерите сравнително по-лесно квартира (room in Vejle), тъй като градът е доста по-малък в сравнение с останалите градове в Дания. По-лесното намиране на квартира се дължи на факта, че повечето кандидат-студенти предпочитат да живеят в по-големите градове. Това Ви дава възможността да живеете на по-спокойно място, на по-ниска цена, в центъра на града и да се радвате на голяма стая с всичките ѝ удобоства. Разбира се и тук препоръчваме възможно най-ранно подаване на документи за квартира, за да имате възможността да подберете точното място за себе си, а не да се задоволите с това, което е останало свободно. Свържете се с нас за повече информация.