Sonderborg (Sønderborg)

Sønderborg

Sønderborg - “The Paris of the North”

Sønderborg (Сунебо) е град в Южна Дания. Той е основният град и административно седалище на община Sonderborg. В града е разположен и замъкът Sønderborg. Той се намира в центъра и разполага с великолепен музей, фокусиращ се върху историята и културата на района. Музеят е отворен през цялата година. Sønderborg се намира от двете страни на остров Алс. Тесният пролив между двете страни се нарича Alssund. Два пътни моста свързват града през пролива. Днес Sonderborg се характеризира с динамична бизнес среда в областта на високите технологии, машиностроенето, хранително-вкусовата, текстилната промишленост и има няколко образователни институции и колежи. В града се намира и атрактивна вятърна мелница, която обезателно трябва да посетите при първа възможност. 

В Sonderborg има много възможности за участие в спортни, културни и доброволчески дейности заедно с други млади хора. Взимайки участие, можете да развиете езиковите си умения и да срещнете нови приятели. Ще намерите много спортни зали – за таекуондо, баскетбол, волейбол, тенис на маса, изключително много открити и закрити футболни игрища. The Grand Youth House е чудесно място за разговори и срещи, ако искате да се видите и запознаете с други студенти. Тя е отворена от сряда до петък от 14 до 18 часа. Fun Bowling е една от най-големите боулинг зали в Южна Дания. Освен мястото за боулинг има и кафене с бар. 

Квартира в Sønderborg (Room in Sonderborg)

Като един от по-малките градове в Дания, тук намирането и настаняването в квартири се организира значително по-лесно. Трябва да имате предвид, че в града се намира и още един университет, което създава сериозна конкуренция за квартири в края на лятото. Подавайки рано документи за студентска квартира (room in Sonderborg) ще си гарантирате добра локация в центъра на града и възможност за избор на такава. Наемът Ви също така ще бъде значително по-нисък, тъй като ще успеете да се класирате за стаите, търсени и предпочитани от всички. Свържете се с нас за повече информация.