Roskilde

Roskilde

Roskilde - “The Festival is coming to Town”

Роскиле (Roskilde) се намира само на 30 километра западно от Копенхаген. Той е десетият по големина град в Дания, с население от около 49 000 жители. Добре уреденото градче, поради това, че е в непосредствена близост до столицата на Дания, е много подходящо място за живеене и обучение на нарастващия брой чуждестранни студенти. Днес, името на града се свързва най-вече с мега-мероприятието „Roskilde Festival“, който се провежда периодично в града. Фестивалът привлича около 70 000 посетители от цяла Европа в продължение на 8 дни. През 2018 на сцените му бяха емблематични изпълнители като Eminem, Gorillaz, Massive Attack, Bruno Mars, Cardi B, Black Star (Mos Def and Talib Kweli) и много други. Посетителите на фестивала го определят като “усещане, което не може да се опише с думи…”.

Roskilde е един модерен датски град, с развиваща се инфраструктура и много забележителности. Историческото му минало се отразява в голямото разнообразие от ресторанти. В някои от тях можете да опитате изисканата датска кухня, а в други да се потопите в атмосферата на уютен селски хан. Roskilde предлага разнообразие на кафенета и барове с приятна атмосфера, където може да получите всичко, от вкусно кафе до огромен избор от специални бири и спиртни напитки. Едно от тези места е Bjergtrolden. Тук също ще откриете и огромния викингски музей, с експозиция на различни кораби, които е възможно дори да наемете за няколкочасово плаване. 

Квартира в Roskilde (Room in Roskilde)

Близостта на Roskilde до Копенхаген, само 20 минути с влак, го прави изключително атрактивен, от гледна точка за битово настаняване. Транспортът между Копенхаген и Роскилде е изключително редовен през седмицата. Спорно е, дали наемите в Роскилде са по-ниски от тези в Копенхаген. Като цяло, можем да кажем, че квартира тук ще намерите малко по-лесно в сравнение с Копенхаген. Но и тук важи правилото за ранното подаване на документи за квартира, ако не искате да изпаднете в неприятна ситуация заминавайки за Роскилде без осигурена квартира (room in Roskilde). В случай, че това се случи, винаги можете да наемете временно квартира през AirBnB. Свържете се с нас за повече информация.