Randers

Randers

Randers - “The city of the Rainforest”

Ранърс (Randers) е град в централна Дания с население от около 60 000 души. Лесно достъпен е по суша и по вода. Известен е с най-големите си по площ дъждовни гори в Северна Европа, с над повече от 350 различни вида растения и с над 175 вида животни. В града се намира уникален зоопарк, който пресъздава природните условия, флора и фауна на Южна Америка, Африка и Азия.
В Ранърс се строи и най-голямата изкуствена ски писта в света. Тук ще сте свидетели на много събития
в музикалната и театрална къща Værket, както и на различни концерти в Skyline Arena. “Седмица 33” е седмицата на града, когато се провеждат много концерти на открито, специални събития и дейности както за деца, така и за възрастни. В Ранърс се намира и уникалният музей на Елвис Пресли, който задължително трябва да посетите. Тук ще имате възможността да ловите риба в местната река, както и да се спуснете с кану по нея, ако сте любители на силни преживявания. 
Също така тук ще откриете и закрит басейн с модерен СПА център. Градската библиотека представлява огромен комплекс, който включва музей и галерия. Градът изобилства от сгради, датиращи в далечното минало, правещи града загадъчен и колоритен, като най-популярен от тях е хотелът от средновековието Randers Hotel.

Квартира в Randers (Room in Randers)

Randers е един от градовете, където ще намерите по-лесно квартира (room in Randers). Това се дължи на факта, че градът не е толкова голям и напливът от студенти е насочен основно към столицата, и към останалите 4-5 по-големи града. Това, разбира се, не означава, че не трябва да подвате документите си за квартира, за да не се окаже, че трябва да наемете една от по-скъпите стаи или да живеете в квартира в края на града. Винаги подавайте документи за квартира във всеки един град, в който сте решили да кандидатствате. Тук ще имате възможност да наемете както единична стая, така и да споделяте стая с още някой, ако искате наемът Ви да е максимално нисък, поне в началото, докато си намерите работа в града. Свържете се с нас за повече информация.