Naestved (Næstved)

Næstved (Naestved)

Næstved - “The Næver”

Naestved (Нествед) е един от по-малките градове в Дания с население от около 42 000 душии е разположен на остров Шеланд. Намира се на един час път от Копенхаген. Тук можете да вкусите бонбони в увеселителния парк Bon Bon Land, който се намира само на около 5 км. от града. Ако обичате да покачвате нивото на адреналина в кръвта си, то тук можете да карате кану по потока Susëen. Местната винарна Vesterhavegaarden Vingaard е място, което не трябва да пропускате. В града има зоологическа градина, която не може да се мери с тази в София, но пък в нея ще можете да видите редкия бял тигър.

Музеят за коли е друго място, което трябва да посетите. Груповите спортове са високо ценени тук. Трибуните на мачовете на баскетболния и футболния отбор почти винаги се пълнят до краен предел, което създава уникална спортна атмосфера. Rundfart Friheden е местната “Марина”, където винаги можете да отидете на една лека разходка. Също така, плажът е само на 10 км. от центъра на града, където винаги можете да отидете на плаж или просто да се разходите около морето, както и да опитате от рибните ястия в ресторантите около него. Няма как да не отбележим и bike and skateboard parks на открито и закрито в града. Тук има и великолепна гора, където също можете да наемете кану и да се спуснете по реката.

Като цяло, в града има и не малко барове и нощни заведения – наргиле, караоке… Градът изглежда малък, но всъщност има всичко необходимо. В студентската къща се организират различни концерти, които привличат с чудесната си атмосфера и ниските си цени. В сърцето на града има голяма пешеходна зона. Всяка сряда и събота има пазар в центъра на града на “Axeltorv” (Axle Square). Пазарът и зоната около него са много популярни сред туристите и местните жители, заради уютната обстановка, създадена от голямото разнообразие от кафенета и различни магазини.

Квартира в Naestved (Room in Naestved)

Да намерите квартира в Нествед (room in Naestved), като цяло, не е много трудно. Проблемът, по-скоро, е в сумата, която сте готови да платите. Тъй като градът не е много голям, опциите Ви също са ограничени. Наемите варират между 3000-5000 крони. Обикновено ще Ви настанят в самостоятелна стая за 3000 крони на месец, за която ще трябва да предплатите 6 месеца, плюс депозит от 3 месеца. Възможно е и да живеете със съквартирант и тогава цената пада на половина – 1750 крони. За съжаление, тази последна опция е трудна за осъществяване и отнема време! По-скъпите квартири се намират в центъра, а по-евтините в края на града. Добрата новина е, че разстоянията не са големи, а и винаги можете да ползвате градския транспорт, ако не обичате да карате колело. Свържете се с нас за повече информация.