Koge (Køge)

Koge (Køge)

Køge - “The White City”

Градът се намира само на 40 километра южно от столицата на страната – Копенхаген. Към момента Køge наброява 36 000 жители. Той е един добре уреден град, а непосредствената му близост до столицата, го прави привлекателен център, за временен или постоянен подслон за нарастващия брой на чуждестранните студенти. До него има директна връзка с един от S-влаковете (А-train), като разстоянието от централна гара до Koge st. е 40 минути. 

Датчаните определят Køge като “hyggelig” или комфортен, уютен. Градът предлага, огромно разнообразие от малки, китни магазинчета, освен съвременните големи хранителни вериги. Интересно мероприятие, свързано с пазаруването, са така наречените „дни на пазаруването“ или „Market days“ в Køge. Тези дни се организират на главния площад – Køge Torv. Там се продават всекидневно стоки – цветя, риба, месо, млечни продукти и др. стоки, но така наречените „пазарни дни“ се провеждат само в сряда и събота. Площадът и пазарът са реновирани и са една от гордостите на град Кьоге. 

Освен това, в Køge има два музея и един киносалон. В града функционират, освен чудесни кафенета и нощни клубове, така и много спортни съоръжения, предназначени за практикуване на различни видове спорт. Като напр., мото спорт, голф, футбол, гребане, плуване, сърфинг и др. Освен многобройните културно-музикални мероприятия, провеждани в градчето, то е известно с множеството произведения на изкуството в градските паркове.

Квартира в Koge (Room in Koge)

Както вече споменахме Koge се намира в непосредствена близост до Копенхаген – 8 зона на столичната транспортна система. Тук имате няколко възможности за настаняване – да живеете в Копенхаген или да живеете в Кьоге. И двата варианта са приемливи. Пътуването от и до Копенхаген ще Ви струва 50 крони във всяка една посока. Съветваме всеки студент да закупи студентска карта за градски транспорт на цена от 627 крони. Бихме Ви препоръчали да си потърсите квартира в столицата, тъй като ще имате по-голяма възможност за социализиране с повече хора. Разбира се, наемът пък в Koge ще е значително по-нисък, но това не Ви пречи да подадете своите документи за студентска квартира в Копенхаген и търпеливо да изчакате идеалната оферта, за да се пренесете. Това в никакъв случай не означава, че отдаването на квартира в Koge (room in Koge) е лесно. Направете нужните стъпки за нея максимално рано. Свържете се с нас за повече информация.