Herning

Herning

Herning - "The Heart of Jylland"

Градът се намира в центъра на западна Ютландия. С около 50 000 жители, той е 11-ят по големина общински район в Дания. Независимо дали Ви харесва да живеете близо до природата или в града, Хернинг има какво да предложи на всеки студент. Културната сцена дава безброй възможности. В града се намира най-големият изложбен център на Дания, който се нарича MCH (Messecenter Herning). В него ще намерите магазини и ресторанти, където можете да обядвате с приятели или да посетите вълнуващо събитие. През цялата година се предлагат театрални представления, спортни състезания, концерти, панаири и изложби. Тук ще намерите и огромната скулптура Елия, която “плюе” огън, когато бъде ударена от мълния. 
В Хернинг се намира Jyske Bank Boxen, което е едно от най-новите мулти спортни съоръжения. Тук ще имате възможност да гледате на живо всякакви спортове на закрито – хокей, баскетбол, хандбал и т.н. Обикновено, националният отбор по хандбал играе мачовете си в Хернинг, както и големите спортни състезания, като световни и европейски първенства, се провеждат именно тук. Залата дава възможност за организиране и на големи концерти, което привлича световно известни изпълнители всяка година. За да влезете безплатно на тези мероприятия, можете да се запишете като доброволец и да помагате при организирането и провеждането им. Тези евентуални Ваши участия биха Ви дали възможност да се сприятелите с много датчани, които от своя страна биха Ви помагнали с разрешаването на някои проблеми, с които ще се сблъскате в Дания. 

Жилище в Herning (Room in Herning)

Herning спада към градовете, където бихте намерили по-лесно квартира (room in Herning). Това обаче не бива да Ви успокоява, тъй като цените на квартирите тук, макар и да са относително по-ниски в сравнение с другите градове, също са високи. Ранното подаване на документи за желаните от Вас студентски квартири, ще Ви гарантира по-голяма стая в центъра на града и минимален месечен наем. Ако подадете документи на време, можете да очаквате месечен наем от около 400-500лв. Свържете се с нас за повече подробности.