Copenhagen

Copenhagen

Copenhagen - “The best bike city in the world"

Копенхаген е най-големият град и столица на Дания. Ако трябва да го сравним с град в България, то това би бил София. Животът тук е крайно различен, от който е да е друг град в страната. Тук са концентрирани почти всички международни компании, което прави намирането на работа без владеене на датски език, по-лесна задача. Това, разбира се, не означава, че не трбява да инвестирате в ученето на езика, особено ако имате намерения да живеете в страната за по-дълго време. 
Копенхаген е привлекателен град, богат на всякакви събития, където няма как да скучаете. Дори и да не разполагате със сериозни финансови възможности, в града ще откриете куп безплатни събития от всякакъв тип. 
Държим да отбележим, че тук ще имате най-голяма възможност да посещавате различни компании, които отварят вратите си чрез презентации за млади специалисти. Това е една страхотна възможност да се запознате по-отблизо със сферата си и да разберете на какво държат компаниите, в които най-вероятно ще търсите работа след като завършите.
Негативното на Копенхаген е по-високият стандарт на живот – тук ще Ви се наложи да ползвате градски транспорт, тъй като разстоянията са големи. Също така, абсолютно всичко в столицата е по-скъпо – храна, дрехи, сметки, услуги… 

Квартира в Копенхаген (Room in Copenhagen)

Да намерите жилище в Копенхаген (room in Copenhagen), е може би по-трудната задача от това, да бъдете приети тук, в желания от Вас университет. Студентските общежития в града са достатъчни за едва 10% от студентите. Търсенето на квартира е огромно, особено в края на лятото и през септември/октомври, когато в града пристигат хиляди нови студенти от цяла Дания, Европа и въобще от цял свят. Предлаганите стаи изчезват буквално за минути, след като бъдат пуснати в порталите или социалните мрежи. Тук, за съжаление, злоупотребите с фалшиви квартири и задържане на депозити се наблюдават много по-често, отколкото в другите градове в Дания. Не са един или два случаите, в които чужденците остават излъгани с големи суми (5-10 хиляди лева). Като цяло, ако нямате късмета да се класирате за студентско общежитие, бъдете готови да платите наем от около 5000 датски крони (1250лв) на месец (или повече) за малка стая (8-9 квадрата) в споделен апартамент, който не се намира в центъра на града. Свържете се с нас за повече информация.