Aalborg

Aalborg

Aalborg - “The Paris of the North”

Париж на Севера. Така е известен четвъртият по големина град в Дания – Олборг (Aalborg), защото и той има своята кула – Aalborgtårnet. Живописната атмосфера на града е подчертана от канала Limfjorden, който го разделя на две основни части – Aalborg и Nørresundby. 
Aalborg е град, където контрастите превръщат студентския живот в интересно преживяване. Градът ще привлече вниманието Ви с красивите си исторически сгради, чиито основи датират от 17-ти век. От друга страна, той е динамичен, модерен и интернационален град. Ако сте решили да учите тук, Ви очаква уникална атмосфера. Градът разполага и с международно летище, което ще улесни пътуването Ви от и до България, но и до други градове в цяла Европа.
Олборг е едно от основните студентски места в Дания, в чийто център можете да откриете “Studenterhuset” (студентската къща). Там редовно се организират различни събития и концерти. Тук можете да се запознаете и сприятелите с други чуждестранни студенти и датчани, учещи в университетите в Aalborg (Олболг).
Друга важна атракция за града е Карнавалът, който се провежда ежегодно в последния петък и събота на месец май. Aalborg Karneval е най-големият в северна Европа и всяка година привлича над 100 000 посетители от цял свят. Трудно е да се опише с думи това преживяване – то няма друго по рода си. Не правете грешката да поемете работна смяна в тази събота! Със сигурност ще съжалявате, а парите, които ще получите няма да си заслужават. Готови сме да се обзаложим, че това ще се превърне в любимият Ви ден в града, както е и за огромна част от жителите на града. 

Квартира в Aalborg (Room in Aalborg)

Малко са кандидат-студентите, които знаят, че намирането на квартира в Олборг (room in Aalborg) не е много лесно – особено в края на лятото. Ако не сте помислили за нея предварително, съответно не сте подали документи за нея, още преди да Ви приемат, е напълно възможно, да прекарате един месец в хостели (Dan Hostel), докато намерите квартира. За съжаление, цените в Дания не са ниски. Бъдете готови да платите около 100 лв. на вечер за споделено бунгало с още 11 човека. Затова е важно да кандидатствате за общежитие/квартира възможно най-рано. Свържете се с нас, за да разберете къде и как да се регистрирате за жилище.
Повече информация за града можете да прочетете на официалния сайт на Олборг.