IT Technology

IT Technology (AP)

Какво представлява специалността?

Ако имате желанието да научите как работят устройствата използващи интернет, Internet of Things (IoT), то това е правилната програма за Вас. Добра идея е да се сдобиете с геймърски лаптоп, тъй като Ви предстои да работите със сериозни програми, като последната версия на VMware Workstation. Чрез VMwear Workstation се конфигурират рутери, уеб сървъри, създават се виртуални машини и рутери, които комуникират помежду си и т.н. През първия семестър ще програмирате на Python и „С“. Ще се занимавате с Embedded Systems, което  представлява работа върху проекти като Robot Car, за който ще използвате Raspberry Pi. Ще програмирате и управлявате количката по специална писта с различни препятствия. Работи се в екипи, а проектът продължава около 2 месеца. Всяка седмица ще прибавяте различни компоненти към робота, като Wi-Fi, камера, регулиране на бързината и други. Тук ще са Ви необходими добри познания по математика и много добри физика, тъй като ще имате предмети, които ще ги изискват.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите Ви, трябва да имате:
ПОНЕ 210 часа (60 минути) английски език за последните 3 години.
ПОНЕ 125 часа (60 минути) математика за последните 3 години. 

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове). 
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на AP степента IT Technology, ще можете да продължите следните две специалности в университети в Дания: Product Development and Integrative Technology и Innovation and EntrepreneurshipМожете да прегледате и други top up или бакалавърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Ще работите в различни сфери: строителство, продажби, техническа поддръжка, планиране, управление, производствени техники, тестове, покупки, консултации и консултантски услуги. Също така, ще можете да проектирате и поддържате големи и малки мрежи, както и сървъри, сигурност и бази данни. Най-често ще работите като: IT planner, IT and net supporter, IT consultant, System administrator, Project manager, Network consultant, Network manager, Engineer/technician.

Лично мнение и практически опит

Иван Драганов