Design, Technology and Business

Дизайн, Технологии и Бизнес

Design, Technology and Business в Дания (AP)

Какво представлява специалността?

ПОВЕЧЕ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА НОВИЯ НИ САЙТ – www.danbulstudy.com

Design, Technology and Business в Дания, е програма, включваща много креативна работа. Препоръчително е да имате някакви умения в графичната сфера, защото често ще Ви се налага да използвате програми като Photoshop, Illustrator и InDesign. AP програмата се състои от 4 семестъра, разделени на няколко модула. Можете да избирате между 2 подспециалности – Branding and Marketing или Fashion Design. Първият семестър полага основни знания за маркетинга, както и полезни аналитични инструменти и умения, към които продължавате да надграждате в бъдеще. Тук ще научите методи, с които да анализирате пазара и как да обработвате информацията специално за Вашия проект.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?


1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове). 
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на AP степента Design, Technology and Business в Дания във VIA University College, можете да продължите top up Design and Business в същия университет.
Можете да прегледате и други top up или бакалавърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Ще можете да работите като Marketing Assistant, Communication Assistant, PR Assistant, Event Coordinator, Project Manager Assistant. 
Също така, можете да сте асистент в модната индустрия. 
Въз основа на създадените от дизайнера скици, Вашата работа ще бъде да съдействате за разработването на колекцията на дизайнера. Например, ще събирате подходящите материали за колекцията и ще изработвате графични презентации за производството на облеклото.

Лично мнение и практически опит

Аз лично нямах възможността да избирам между двете подспециалности, тъй като моят университет (който не е VIA!) точно тогава затвори Fashion Design-а. Това ми остави опцията за Branding and Marketing. Програмата предлага пътувания в различни европейски градове, с цел проучване на пазарите и откриване на вдъхновение. В курса си на работа,  работех в групи, обикновено от около 4 човека, в които ще разработвахме маркетинг стратегии за компании от различни сфери. Ще научите какво е да работите с различни хора и ще прецените в коя сфера да търсите реализация. 

 Гергана Календжиева

ПОВЕЧЕ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА НОВИЯ НИ САЙТ – www.danbulstudy.com