Dania Academy

Dania Academy

Dania Academy е единствената образователна институция в Дания, която е акредитирана от CISCO. Това е може би и най-голямото преимущество на академията, заради което стотици кандидат-студенти искат да учат IT Technology там. Отделно, общежитията на академията се намират в непосредствена близост до факултета – през една улица! Ако това не е привлякло вниманието Ви, то трябва да знаете, че APPLE в момента строи Data Center малко извън Viborg. Отделно, всеки студент има 24/7 достъп до сградата на университета, където може да използва фитнес, библиотека, спортен салон, столова, кухни, принтери и всичко, което се намира там. Академията има факултети във Виборг и Ранърс (Randers).

Студентски живот в Dania Academy

Академията организира Introduction week в началото на годината, подобно на други академии в Дания. Обикновено това са 2 дни, в които новите студенти имат възможността да участват в различни teambuilding състезания, с цел по-бързо и непринудено опознаване.

Възможностите от гледна точка на спорта са много – можете да се присъедините към различни отбори по футбол, волейбол, баскетбол или хандбал. В други случаи, винаги можете да организирате приятелите си за игра на каквото и да е напълно безплатно в салона на академията.

Възможности за работа

Обикновено, студентите тук работят в ресторанти, чистят офиси, фитнес зали или обществени места. Доста от тях раздават вестници рано сутрин или през почивните дни. За да намерите работа във Виборг, а и като цяло в Дания без да владеете датски език, е изключително наложително да инвестирате в развиването на своите социални контакти. Над 80% студентите намират работа благодарение на приятел, който вече работи някъде. За да успеете, трябва да ходите на всяко едно събитие и да разговаряте с колкото може повече хора. Важно е да споделяте, че търсите работа. Никой няма да Ви предложи работа, ако не знае, че имате нужда от такава. Именно, затова бъдете смели и непримирими в търсенето на първата си работа. Отделно, можете да се регистрирате в така наречените Vikar агенции, които също осигуряват временна заетост. Дори да не получавате телефонни обаждания от тях, това не трябва да Ви обезкуражава. Отбийте се отново при тях и ги попитайте дали нещата не са се променили. Ще се изненадате, когато след няколко Ваши визити, Ви се обадят. 

Програми