CV в Дания

CV в Дания

Трябва ли и какъв шаблон да ползвате за CV то си, когато търсите своята първа работа в Дания? 

На какво да акцентирате, ако току-що сте завършили училище и имате минимален или нулев опит, в която и да е сфера на живота? 

Кои са най-често допусканите грешки при писане на CV в Дания?

Ами ако нямате с какво да се похвалите?

Кандидат-студентите, които заминават да учат в Дания директно след завършване на 12 клас, са над 90%. Например, малцина са тези, които са имали възможността да работят през летните ваканции или през съботите и неделите в 12 клас. За да намерите работа в Дания, е добре да предоставите координатите си на различни работодатели. С други думи – да оставите CV то си. Но какво можете да напишете в него, когато официално не сте работили дори ден? Отговорите на този въпрос могат да бъдат доста различни. 

  1. Помагали ли сте на родителите си с различни дейности, било то в къщи или някъде другаде?
  2. Какво правихте през последната лятна ваканция? Може би това си заслужава да бъде отразено? 
  3. Кои са Вашите силни страни и амбиции?

Добрата подготовка, дава силни резултати!

Масова грешка, допускана от студентите е да използват шаблони за CV тата си. Поставете се на мястото на г-н Larsen, който има семеен ресторант. Датата е 10 септември и във Вашия град са пристигнали около 500 нови студенти от чужбина (+ поне още толкова датски). Господин Larsen е започнал да получава CV-та от средата на месец август и почти всички казват едно и също като заглавие – EUROPASS CV (включително и Вашето).  Е, за съжаление CV-то Ви се провали на теста и от опит знаем, че тези завършват в кошчето в края на работния ден. И тук ще подчертаем, няма как да постигнете висок резултат, ако не сте готови да инвестирате време и усилия в изготвянето на уникалното си CV, което никой друг не би могъл да копира! Ние ще Ви дадем конкретни насоки за това, как да подготвите своето CV в Дания! Просто се свържете с нас!

Помислете, прочетете и едва след това действайте! 

Друга грешка е да принтирате подготвеното си CV още в България. Може би се питате защо? Отговорът е доста лесен. Ако Вие имахте ресторант в България и трябва да наемете персонал, бихте ли се обадили на кандидат с чужд телефонен номер или по-скоро бихте предпочели да звъннете на български? Същото важи и тук. Ще се изненадате колко много студенти допускат тази елементарна, но фатална грешка. 

Едно от първите неща, които трябва да направите в Дания, е да се сдобиете с датски телефонен номер, който да поместите в CV то си. 

ПОВЕЧЕ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА НОВИЯ НИ САЙТ – www.danbulstudy.com