Business Academy South West (BASW)

Business Academy South West

Business Academy South West (BASW) е един от най-големите бизнес университети в Дания, с повече от 800 студенти, от които 30% са чуждестранни. BASW предлага AP специалности, BA Top-up програми, както и пълни бакалавърски програми. Университетът има факултети в два града – Esbjerg и Sønderborg (Есберг и Сьоннерборг). Всеки от тях разполага със самостоятелни отдели за международните студенти, отговарящи за обучението им и предлагащи плавен преход към новия им начин на живот в Дания. Кариерните центрове на академията вдъхновяват и подпомагат студентите при търсенето им на работа и учебни стажове. Академията печели наградата за „най-доволни студенти“ (most satisfied students), сред университетите в цяла Дания за 2014, 2015, 2017 и 2018г.

Business Academy South West в Sønderborg

Град Sønderborg е с население от 30 000 жители. Разположен е в южната част на Дания и е много близо до границата с Германия. Градът е по-малък, но предлага много възможности за развлечения – музеи, ресторанти, очарователно пристанище, замък в околността на града и принадлежащи живописни местности. Ако искате да се откъснете от напрегнатия начин на живот в големите градове, Sønderborg е градът, който ще ви предложи спокойна атмосфера за отдих и релаксация. Сградата на Business Academy South West  е разположена в центъра на града. Повече информация може да намерите на сайта на града.

Business Academy South West в Esbjerg

Град Esbjerg [Есбя] е пристанищен град на Северно море, разположен на югозападното крайбрежие на Кралство Дания. Той е петият по големина град след Копенхаген, Орхус, Одензе и Олборг и е с население от около 70 000 души. Град Esbjerg е и голям транспортен център, разполагащ с морски, железопътен, автомобилен и въздушен транспорт. От летище Esbjerg се осъществяват редовни полети до Aberdeen (Шотландия) и Stavenger (Норвегия). Намиращото се на 60 км от града второ летище в региона, “Billund”, предлага евтини полети до София и Бургас. Както в повечето градове в Кралството, така и тук ще имате нужда единствено от велосипед, за да се придвижвате до всяка точка на града. Повече информация може да намерите на сайта на града.

Практична информация

Ако ще следвате в университета Business Academy South West, можете да намерите практична и полезна информация тук. Jobportal-ът пък ще ви е полезен при търсенето на работа. В него може да си създадете свой личен профил със CV и след това да разгледате предложенията на фирми и организации, предлагащи студентска работа и стажове.
Местният център за иновации, насърчава студентите да развиват изобретателните си и предприемачески способности. Тук може да участвате в проучвания, анализи и семинари, да бъдете част от сътрудниците, разработващи нови процеси, продукти  и бизнес модели. Центърът организира различни мероприятия, в които чрез участие ще се научите да работите по реални проекти, подпомагани от преподавателите Ви и в сътрудничество с реални фирми. Събития като Innovation Camp, Talent Camp или InnoCamp47, се реализират от студентски групи от различни дисциплини и направления.

Програми