Business Academy Aarhus (BAAA)

Business Academy Aarhus

Business Academy Aarhus се намира в град Орхус, който е вторият град по големина в Дания. Университетът разполага с богат набор от преподаватели-специалисти в сферите на инженерство, химия, биология и бизнес. Тук се обучават повече от 700 студенти от различни краища на света. Последните, междувременно ръководят и поверения им университетски клуб InterCultureClub (ICC), организирайки различни студентски пътешествия и събития. Обичайно, университетът си сътрудничи с повече от 800 датски компании, сред които са: “Carlsberg”, “Ikea”,”Nordea Bank”,”Novo Nordisk”, “Porsche USA” и други. Както във всички останали датски университети, така и тук има задължителен стаж по специалността с продължителност от 12 седмици. Академията е в тесни контакти с фирми в Малайзия, Шанхай, Канада, Танзания и в други държави, които предлагат практически стажове на студенти от академията. Като цяло, университетът е един от най-престижните в Дания и всяка година привлича студенти от най-различни части на света.

Aarhus (Орхус)

В град Орхус живеят 500 000 жители. Студентите са 16% от общата му популация и голяма заслуга за това има Business Academy Aarhus. Градът е вторият по големина в Дания, след Копенхаген. Благодарение на факта, че е сравнително голям, студентите по-лесно намират почасова работа. Атмосферата предразполага за релаксация, тъй като градът е център на изкуството, културата и спорта, с превъзходни условия за отдих, главно благодарение на факта, че е е разположен сред паркове, гори и плажове. Градът разполага и с международно летище. Можете да научите повече детайли за Орхус, посещавайки официалния му сайт.

Студентски живот

Няма вариант студентският Ви живот в Business Academy Aarhus и Орхус да е от скучните. Градът е достатъчно голям, за да Ви предложи почти всичко, от което бихте се нуждаели. Тук ще намерите голям избор от различни видове дейности, с които да се забавлявате. Едно от най-дългоочакваните събития е състезанието с надуваеми лодки, провеждано от студентите в Aarhus University – “Contest for the Golden Bedpan”. Състезанието се състои от – 12 отбора от по 5 човека в надуваеми лодки, които се състезават в езерото на университета, използвайки интересна щафета. Не си и помисляйте да пропуснете това атрактивно събитие. Всяка година състезанието събира над 15 000 студенти. 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА НОВИЯ НИ САЙТ – www.danbulstudy.com

 

Програми