Multimedia Design and Communication

Уеб дизайн в Дания

Multimedia Design and Communication (AP)

Какво представлява специалността?

Уеб дизайн в Дания (Multimedia Design and Communication), е специалност, която може да Ви бъде изключително полезна и интересна, ако се интересувате от програмиране на уеб сайтове, апликации, дизайн и технологии. В програмата ще се сблъскате с така наречения „Reflective Practice-Based Learning“ метод на обучение. Тоест, ще се наложи да размишлявате след всяка лекция за това, какво сте разбрали и какво Ви е направило най-силно впечатление от конкретния материал, с цел да го усвоите по-бързо и качествено.

През 2-те години на обучение се набляга най-вече на Front End програмни технологии и езици като HTML, CSS и JavaScript за създаване на уебсайтове и уеб апликации, както и на обстойни потребителски проучвания. Почти всеки месец ще имате проект с даден проблем, който трябва да решите в група от 3-4 човека, като всичко ще се върти около потребителите и нуждите им. Всички учители от програмата са компетентни, приятелски настроени и отзивчиви професионалисти в своите сфери на обучение, което много улеснява нещата, когато имате въпроси. 

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите Ви, трябва да имате:
ПОНЕ 210 часа (60 минути) английски език за последните 3 години.
ПОНЕ 125 часа (60 минути) математика за последните 3 години. 

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове). 
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на AP степента Уеб Дизайн в Дания (Multimedia Design and Communication), можете да продължите с top up програмите: Web development, Digital Concept Development, Innovation and EntrepreneurshipМожете да прегледате и други top up или бакалавърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Ще се научите да комбинирате текст, звук, картини, анимирани графики и видео, така че информацията да бъде ефективно представена чрез всякакви интерактивни медии. Ще работите в областта на планирането, проектирането, контрола и прилагането на различни видове мултимедийни продукции, в различни бизнес сектори и дигитални медии. Можете да заемате позиция като: Frontend developer, Web designer, UX designer, Digital Concept developer, UX researcher, App developer, Interaction designer, Entrepreneur и други.

Лично мнение и практически опит

Едно от най-важните неща е, че няма да научите всичко от лекциите, които ще имате, а ще бъдете подтиквани да се самообучавате през голяма част от времето. Multimedia Design and Communication има много добра структура и дава една прекрасна база, върху която може да се надгради. Ще се научите да работите в екип от хора и да решавате технически и креативни проблеми по един много организиран начин на работа. Опитът, който ще придобиете, несъмнено би бил високо оценен от бъдещите Ви работодатели.

Атанас Митев