Service, Hospitality and Tourism Management (AP)

Мениджмънт на Туризма

Service, Hospitality and Tourism Management (AP)

Какво представлява специалността?

Туризъм в Дания (Service, Hospitality and Tourism Management), е специалност, която ще Ви предостави уникланата възможност да получите теоритичната и практическа подготовка за всичко свързано със сферата на услугите, хотелиерството, туризма и организацията на събития. Трябва да сте наясно, че още в самото начало на годината ще получите подробна информация за различните пътища, по които ще можете да поемете и съответно ще трябва да направите своя избор – а именно, с какво да се занимавате в бъдеще! Всеки от Вас ще трябва да прецени дали иска да търси реализация в туристическа агенция, хотел или ресторант (големи и малки вериги), спортен клуб, компания или организация, която организира различни събития, концерти, фестивали, сватби или просто рожденни дни на известни или съвесем обикновени хора. Ще имате общи лекции, но и такива от съответната сфера, а проектите Ви най-вече ще са фокусирани над точно тази сфера. Ще решавате истински проблеми на хотели, туристически агенции и спортни клубове. Обикновено, ще бъдете посетени от представители на тези браншове с молба за помощ, а ако се представите добре, е много възможно решението Ви да бъде имплементирано през следващото тримесечие! Това от своя страна крие огромни перспективи, тъй като всяка една компания с радост би наела човека или групата, която им е спестила стотици хиляди крони за времето от 1-2 месеца! Тук ще учите предмети като Project Management, Customer Relations, Economics, Marketing, Strategy, Business Development, Business Planning и други. 

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите Ви, трябва да имате:
ПОНЕ 210 часа (60 минути) английски език за последните 3 години.
ПОНЕ 125 часа (60 минути) математика за последните 3 години. 

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове). 
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на AP степента Туризъм в Дания (Sercive, Hospitality and Tourism Management), можете да продължите да обогатявате знанията си в сферата на туризма в Дания или потока, който сте избрали. Ще имате възможност да запишете Top up специалностите:  
International Hospitality Management
Sport Management
International Sales and Marketing Management
Innovation and Entrepreneurship 
Можете да прегледате и други top up или бакалавърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.
Дори и да не продължите образованието си, с тази степен ще можете да работите на различни позиции в хотели, ресторанти, музеи, фестивали, спортни организации, правителствени организации, авиокомпании, национални паркове и всякакви туристически забележителности. 

Лично мнение и практически опит

Аз имах възможността да работя с голяма туристически агенция за един от по-големите си проекти. Хубавото на датското образование е, че сами си търсим компании, на които да помогнем благодарение на преподаденото в университета. Моята група работи заедно с Wonderful Copenhagen, която е една от големите туристически организации в Дания. Бъдещата им визия беше, че туристите, които пристигат в Дания ще искат да почувстват местния начин на живот. Прекарахме месец и половина разговаряйки с туристи в различни градове в Дания, за да разберем дали това е така, а след това работихме над няколко решения, които им предоставихме! Решаващ фактор бяха десетките консултации с преподавателите ни, които доста ни помогнаха да вземем правилни решения по време на целия процес. 

Иванина Цветанова

туризъм в Дания