Субсидия за наем в Дания

Субсидия за наем в Дания

Вярно ли е, че можете да получавате субсидия за квартирата си? 

Кой има право на такава помощ и какви са условията, за да я получи? 

Къде трябва да подадете документи и колко време отнема процесът?

Никой няма и да Ви каже тънкостите за Вашия наем в Дания!

Дания е една от най-социалните държави в света. Това означава, че държавата се грижи за гражданите си и им помага, когато те са в труден период от живота си. Тъй като нашата дейност е основно насочена към студентите в страната, ще разгледаме как стоят нещата с финансирането на студентите в Дания. Всеки студент, който живее в собствена квартира има възможност да получи субсидия от общината за жилището си под наем в Дания. Разбира се, за да получи съответната сума, студентът и жилището трябва да отговарят на съответни условия, с които се гарантира, че студентът има нужда от тази субсидия, даваща му възможност да се издържа и да води нормален начин на живот. 

Кой има право на субсидия за наем в Дания?

За да имате право на субсидия за квартирата си в Дания, трябва да покриете следните условия:

  1. Студентът трябва да живее в квартира, в която има собствена кухня. 
  2. Студентът трябва да има личен вход към квартирата си. 
  3. Студентът не трябва да има висок доход. Обикновено, доходът не трябва да надхвърля 10 000 датски крони преди такси. 
Ако Вие живеете в квартира, която покрива тези условия и доходите Ви не са високи, то почти сигурно е, че ще бъдете одобрени за получаване на субсидията за наем в Дания. Ние Ви съветваме да подадете документи за нея, веднага щом получите трудовия си договор и датските си лични документи.  

С датски език и опит ще стигнете далече

Обърщаме Ви внимание, че регистрацията за тази субсидия, също е изцяло на датски език, което може да Ви затрудни. По време на регистрацията ще срещнете доста термини, които преводачът в Google няма да може да разпознае. Задължително потърсете нашата помощ или на някой друг, който е запознат с процедурата, за да не чакате с месеци да бъдете одобрени, а в крайна сметка да се окаже, че не сте се регистрирали правилно. Ако договорът Ви за квартирата е по-стар от една година, то ще трябва да приложите допълнителни документи, които системата ще изиска от Вас в една от последните стъпки. Внимателно следвайте цялата процедура и се съобрявайте с поставените в нея срокове.