Mechanical Engineering (BA)

Машинно Инженерство

Mechanical Engineering (BA)

Какво представлява специалността?

След завършване на Машинното инженерство в Дания, ще имате знания и умения, с които ще проектирате различни машини – от прости, като сешоар, до сложни, като коли, кораби или различни роботи, използвани в производствената промишленост. Ще работите с CAD системи, ще  анализирате как различните сили и стресове влияят върху машините и уредите, и как да изберете най-подходящите материали. Много важна част е проектната Ви работа. Ще правите проучвания и ще използвате теорията, преподадена в час (или прочетена от Вас), както и ще работите в екип. Теорията е конструирана подобно на строеж на къща – ще започнете с най-основното и постепенно ще надграждате към по-сложно. Като цяло учителите са много отдадени на професията си и имат огромно желание да Ви помагат. Готови са да отговарят на всякакви въпроси. 

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите Ви, трябва да имате:
ПОНЕ 210 часа (60 минути) английски език за последните 3 години.
ПОНЕ 375 часа (60 минути) математика за последните 3 години. 
ПОНЕ 200 часа (60 минути) физика за последните 3 години.
ПОНЕ 75 часа (60 минути) химия за последните 3 години. 

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове). 
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Машинно инженерство в Дания, ще можете да продължите различни магистратури в Дания. Можете да прегледате всички магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Ще можете да работите в почти всички сектори на машиностроенето. Можете да намерите работа в космическата, автомобилната, химическата, строителната, електронната или металообработващата промишленост и др. След няколко години опит, можете дори да заемате работни места в области като финанси и управление. Някои от възможните позиции включват: Materials engineer, Consultant or researcher in a manufacturing company, Patent law Expert, Non-engineering careers (focused on business or sales operations).

Лично мнение и практически опит

Повечето курсове наблягат основно на теория и по-малко на практика. Ще имате задачи за домашно, при които ще можете да упражните новата теория, но като цяло, основното място, където ще можете да приложите всичко научено, ще бъде по време на семестриалния проект. Също така, ще имате екскурзии/посещения до различни фирми, където ще видите отблизо как работят компаниите. Отделно по време на “workshop”-овете, ще можете сами да приложите различните производствени процеси (като спояване, огъване, пробиване, фрезуване). Мотивацията е огромен фактор за успех, както и редовното учене и решаване на домашните, ако искате да станете добър професионалист. Като цяло професията е много търсена и стартовата заплата за току-що завършил инженер е между 20 000 – 40 000 крони.

Алек Пачев