Магистърска степен в Дания

Магистърска степен в Дания

Кои са университетите в Дания, които предлагат магистърски степени? 

В Дания има два типа образователни институции – академии и университети. Kъм днешна дата, магистърска програма можете да запишете само в университетите. 

Университетите в Дания са 8 на брой – Copenhagen University, Aalborg University, Aarhus University, IT University of Copenhagen, Danish Technical University, Copenhagen Business School, Roskilde University, University of Southern Denmark. Няколко магистратури на английски предлага и IBA.

 До каква степен трябва да се потрудите, за да бъдете приети в някоя  магистърска програма в Дания?

Подобно на бакалавърските програми, магистърските степени в Дания също са горещо предпочитани от чужденците. Университетите през последните години получават заявки за кандидати за магистърски програми, почти три пъти повече от обявените места в програмите си. Именно поради голямата конкуренция, нивото в университетите е доста високо, което е предпоставка за усъвършенстване на уменията на студентите, от които ще се нуждаят последните при изграждането на професионалните си кариери. За да бъдете приети в желаната от Вас магистратура, важно е да имате високи оценки от бакалавърската си степен, да демонстрирате мотивация за успех в Дания и желание за подобряване на работната среда на студентите в съответния университет, тъй като ще се наложи да работите рамо до рамо с тях. Не на последно място трябва да отбележим и професионалния Ви опит в сферата, ако имате такъв.

Дали бакалавърската ми диплома отговаря на изискванията за магистратура?

За съжаление не всички университети имат детайлно описание на изискванията, които трябва да покриете, за да бъдете приети. Това представлява огромен проблем за всеки един кандидат-студент. Добрата новина е, че някои университети са в състояние да разгледат дипломата Ви и други документи преди да ги подадете. За целта обаче трябва да спазите посочените от тях срокове. В повечето университети ще Ви бъде поискан и документът Course Description, който за съжаление Вашият университет много често може би няма да иска да издаде. Бъдете готови за реакции от типа: “Какъв е този документ? За първи път чуваме за него.” Ние, разбира се, ще Ви помогнем с насоки за изготвянето му. Просто се свържете с нас

ПОВЕЧЕ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА НОВИЯ НИ САЙТ – www.danbulstudy.com