Курсове по датски

Курсове по датски

Важно ли е да говорите датски:

До колко е важно да говорите датски, зависи много от професионалната насоченост на даден човек и от личната му мотивация. За работа по определени специалности не е толкова необходимо владеенето на датски, като например длъжности в бранша на компютърните науки и технологии. За съжаление, в почти всички останали отрасли, той е необходим.
Ще попитате дали е нужен датски за намирането на студентска, почасова работа – и да и не. Тоест, възможно е да намерите работа и без да владеете говоримо езика, но с него имате много по-големи и по-добри възможности за намиране на свободно работно място.

Къде можете да учите датски:

В повечето, ако не и във всички по-големи градове в Дания има езикови училища – или на датски език, sprogcenter, където се предлагат курсове по датски за студенти и чужденци. Това е мястото, с което трябва да се свържете в случай, че сте решили да започнете своето обучение по датски език. Впоследствие, те ще се свържат с Вас и ще ви определят нивото Ви на владеене на езика, съобразявайки се с образователното Ви ниво. 
Ниво 1 и 2 за всички датски езикови курсове са за хора с начално образование и такива, които не говорят английски, а ниво 3 е за хора с общо образование, говорещи свободно английски. Нека тук подчертая, че ниво 3 също е начално, а не за напреднали. След това, нивата преминават в 3.2, 3.3 и така до 3.5. Също така, съществува и ниво 3.6, но то е само за тези, които искат да продължат висшето си образование на датски.

Колко струват курсовете по датски:

Важно е и да подчертая, че курсовете по датски вече не са безплатни! Всяко ниво ще Ви струва 2000 датски крони или 500 лева! Това включва само 24 урока. Курсовете са леки и интересни, но трябва да сте подготвени за начина на преподаване, който е изцяло на датски. Преподавателите ще Ви обясняват абсолютно всичко на датски още от първия ден, въпреки че Вие няма да знаете дори азбуката. Езикът се научава с много упражнения за говорене и увлекателни игри. Добра идея е да завършите поне едно на ниво датски език, докато сте още в България. Това ще Ви спести за в бъдеще време и финансови средства. Информация за курсове по датски език в България можете да намерите на тази страница или се свържете с нас.

Моля, задавайте ми въпроси или препоръки и допълнения в тази група:

https://www.facebook.com/groups/danbul/

Христиана Ризова, стажант в ДанБъл – студент втора година в Дания.

ПОВЕЧЕ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА НОВИЯ НИ САЙТ – www.danbulstudy.com