Курсове по датски език

Курсове по датски език

Колко важен е датският език за Вашето успешно и бързо интегриране в Дания? Задължителен ли е той, за да постигнете целите си? 

Къде можете да учите датски език в България и в Дания? Кога е най-подходящият момент да започнете да учите датски език, ако искамте да имамте известни познания, преди пристигането Ви в Дания?

Не се заблуждавайте, датският език ще Ви трябва, ако живеете в Дания.

След прекараните 10 години в Дания, твърдо можем да кажем, че ученето на датски език е основна и много важна задача за всеки един новодошъл в страната. Ако говорите дори малко датски, пред Вас ще се отворят врати, които в противен случай никога не биха се открехнали. Запитайте се какво би било отношението Ви към някой чужденец в България, когато започне да Ви обяснява нещо на развален български. Важен е опитът и желанието! Със сигурност ще проявите огромно желание да му помогнете с каквото можете.

Много от българите (включително и ние самите) си казват: “Ама за какво ми е този датски? Та аз говоря перфектен английски”. Но се намирате в Дания, където местното население говори датски! И ако искате да се почувствате емоционално по-добре и датчаните да Ви приемат с отворени обятия, независмо за какъв период от време ще останете в страната им, не допускайте нашата грешка, а учете датски език.

Курсове по датски език

За съжаление,  курсовете по датски език в Дания вече не са безплатни. Всяко ниво ще Ви струва 500лв, а часовете не са идеално разпределени, за да можете да усвоите езика (1-2 пъти в седмицата). Трябва да отбележим, че ученето на датски в самото начало е трудна задача, тъй като балансът между лекции, търесене на работа (или ходене на работа), проекти, социален живот и часове сън не се намира лесно.
Ако вече сте приети в датски университет и знаете, че със сигурност заминавате, то нашият съвет е да запишете поне едно ниво датски език, докато все още сте в България. Бъдете сигурни, че знанията, които ще натрупате още тук, ще Ви изстрелят доста нагоре пред всички останали студенти и то най-вече при търсене на работа в самото начало. Силно препоръчваме индивидуална подготовка, но и тази в група също е добър вариант. Партньорите ни от StudyinBG с асистент Елена Люцканова от катедра Скандинавистика в Софиийския Университет със сигурност няма да ви разочароват. Дори да не живеете в София, можете да вземате уроци онлайн по skype. Свържете се директно с тях и не забравяйте да споменете името ни.

Какво ще спечелите?

  1. Хората, които говорят датски език, са САМО около 6 милиона! Ако владеете датски на едно добро ниво, това Ви прави ценен кадър за всяка една компания, която би желала да осъществява бизнес контакти с датски компании!
  2. Владеенето на атски език ще улесни многократно всекидневния Ви живот – в магазини, ресторанти и на други обществени места.
  3. Датският ще Ви улесни  при разрешаването на евентуално възникналите бюрократични проблеми, които Ви предстоят по време на престоя Ви в Дания – превеждане и попълване и разбиране на документи в общината, договори за квартири, мобилни оператори и други подобни.
  4. Благодарение на датския по-бързо ще разберете и приемете датските обичаи, което от своя страна ще ви помогне за по-лесното ви интегриране в датското общество.
  5. Датският ще Ви позволи да комуникирате с много повече датчани, които освен, че са много любезни и забавни, са също в състояние да Ви окажат помощ от всякакво естество.
  6. Датският ще Ви даде възможност много по-лесно да си намерите работа – и в Дания и в друга страна. Всеки език е богатство.
  7. Знаейки датски, автоматично ще разбирате от части шведски, норвежки, исландски и гренландски.
  8. Изучаването на нов език автоматично Ви прави по-интелигенти.
  9. Използването на датски език от Ваша страна, също доказва на евентуалните Ви бъдещи датски работодатели, че сте достатъчно мотивирани да работите и да се интегрирате в датското общество.
  10. ПОВЕЧЕ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА НОВИЯ НИ САЙТ – www.danbulstudy.com