Design, Technology and Business (Graphics)

Design, Technology and Business (Graphics)

Какво представлява специалността?

Ако искате да учите графичен дизайн в Дания, това е програмата, за която трябва да кандидатствате. Тук ще научите много методи и техники, които ще Ви помогнат да реализирате креативните си идеи. Ще работите с програми като Photoshop, Indesign и Illustrator, които ще са Ви полезни в направата на различни графични продукти – от принт до дигитални материали. Един от най-важните предмети, които се изучават по време на програмата, е бизнес. Ще добиете представа за това как се продава завършен продукт. Ще правите проучвания, за да стигате до потенциални концепции. Също така, ще се научите как да мислите стратегически. Ще работите с различни клиенти и ще трябва да съобразявате продуктите си с техните нужди. 

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите Ви, трябва да имате:
ПОНЕ 210 часа (60 минути) английски език за последните 3 години.
ПОНЕ 125 часа (60 минути) математика за последните 3 години. 

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове). 
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Допълнително образование и работа

След завършване на AP специалността графичен дизайн в Дания, ще можете да продължите top up специалността Digital Concept Development в Дания. 
Можете да прегледате и други top up или бакалавърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Ще можете да работите в marketing departments, newspapers and magazines, print houses, illustration and graphic design agencies, editorial and advertising agencies и други.

Лично мнение и практически опит

Много е важно, как структурирате процеса на работата си. Ще работите с различни клиенти и ще трябва да съобразявате продуктите си с техните нужди. Често ще Ви се налага да си правите план, който да рефлектира подхода Ви към съответния проект. Ще работите както индивидуално, така и в група. За да станете наистина добри в сферата, не трябва да разчитате единствено на уроците в университета. Индивидуалните упражнения и допълнителните консултации с учителите са задължителни, за да достигнете едно по-високо ниво.

 Виктория Апостолова