Времето в Дания

Времето в Дания

Времето в Дания е умерено и има всичките четири сезона.

Пролетните месеци април и май са леко прохладни, докато летните месеци юни, юли и август са най-топлите (горещите). Въпреки това, не пропускайте да сложите в багажа си дълги панталони и връхна дреха с дълги ръкави, тъй като понякога става хладно, особено вечер, дори и през юли. А иначе лятото може да бъде доста топло, факт, който за много хора не е известен. Дания обикновено е известна като Италия-та на севера с летни температури от +18 градуса (през лошите дни) до +26 градуса (през голямата част от лятото).

Белите нощи

Есента започва от месец септември и продължава до ноември. Времето през този сезон е облачно и дъждовно. Зимните месеци от декември до март обикновено са студени. Но зимата в Дания е по-мека, в сравнение с тази у нас, в България. Има снеговалеж всяка зима, който изглежда много красив, с тихи и спокойни снежинки и ледени висулки от всеки покрив.
Също е важно да запомните, че тъй като Дания се намира в Северна Европа, слънцето остава за по-дълго през лятото и за по-кратко през зимата. Има къси дни през зимата с изгрев на слънцето в около 8 часа сутринта и залез в около 15:30 часа. Също така, ще се насладите на красиви дълги летни дни с изгрев в 3:30 часа сутринта и късни залези в 22:00 часа. За повече информация и реални температури, може да прегледате този сайт

Страшни са само първите месеци! 

Като цяло времето в Дания може да бъде много лошо или великолепно – а обикновено е нещо средно между тези две крайности. Бъдете готови да изживеете всички сезони в един ден. И то всичко преди обяд! Както датчаните казват, няма такова нещо като лошо време… има просто грешно облекло. Така че го приемете, носете няколко слоя дрехи и инвестирайте във водоустойчиви панталони, яке, а защо не и гумени ботуши. Или открийте викинга във Вас, съблечете се напълно и се присъединете към тези, които плуват и през зимата. Приемете времето в Дания като ново предизвикателство, с което трябва да се справите след пристигането си. Скоро след това ще спрете да се дразните, ако започне неочаквано да вали дъжд. Със сигурност ще оцените времето в България, липсата на вятър и топлата вода на Черно море, когато се приберете за кратко вкъщи. Свържете се с нас, за да Ви дадем подробни насоки какво да вземете със себе си преди да заминете за Дания.