Факултети ZIBAT

Университетът предлага специалности в 5 различни факултета:

Roskilde

Десетият по големина град в Дания, само на 20 минути с влак от Копенхаген, ще ви заплени с roskilde festivalвъншния си вид – тухлени къщи, червени покриви, много зеленина, пристанище… какво повече? В града се провежда световно известният Роскиле фестивал, който датира от 1971г. и се е провел повече от четиридесет пъти. Интересното е, че приходите от фестивала отиват за благотворителност – през годините фестивалът е дарил повече от 180 милиона крони (приблизително 47 милиона лева).

Дългогодишни традиции в модерна обстановка

Подобно на самия град, и факултетътlibrary в Roskilde има дългогодишна традиция. През 1869г. е основан Колежа по бизнес Roskilde. Същият, през 2008г., става част от петата по големина академия в Дания – ZIBAT. Днес във факултета има около 1000 студента, повечето от които са чужденци. Сградата е модерна, а методите на преподаване са иновативни и стимулиращи креативното мислене.

Студентски център

coachingВ специалния център за международни студенти, може да потърсите помощ по най-различни въпроси. Провеждат се редовни консултации, които датчаните наричат „Интервюта за развитие на студентите” (Student Development Interviews).

УЧЕБНИ ПРОГРАМИ:

Køge

В историческия град Køge (Коге), който е почти на 800 години, се намира най-големият площад в Дания – Køge Torv. Площта му е почти един милион хектара, но е много добре Kogeподдържан. Прекрасни са многобройните уютни кафенета, музеи и плажове, както и голямото пристанище Køge Port. Градът е едно приятно място за живеене и следване. Факултетът в Køge, основан през 1897 г., се гордее с тесните си и постоянни връзки с датски и чуждестранни компании. Køge се намира в 8 зона на Копенхаген с много добри връзки до центъра на столицата.

УЧЕБНИ ПРОГРАМИ:

Næstved

Красив пристанищен град, който щедро кани и посреща туристи от Копенхаген. Намира се Naestvedмалко по-далеч от Køge, но дори и така пътуването отнема само около час. Красотата на града е каналът, който минава през града и се влива в морето. Дължината му е над 2 км., по който редовно плават круизни кораби. Вижте повече тук . Препоръчваме ви да разгледате интернет страниците на града.

Факултетът в Næstved поддържа и цени близките си отношения със заобикалящото го общество, тъй като то дава реалистична представа на студентите за живота извън факултета, още по време на обучението им. Всички специалности са на високо професионално и образователно ниво. Стремежът на ZIBAT е да предлага възможности за квалификация на студентите от всички възрасти и националности, позволяващи им постигане на успех в личен и професионален план.

УЧЕБНИ ПРОГРАМИ:    

Slagelse

Слагелсе е град от епохата на викингите. Днес представлява модерен град, характеризиращ се с много магазини, в изключителна близост до красиви плажове. Разположен е точно до Slagelseмоста Storebælt, който свързва района Fyn (Фюн) със Sjælland (Шеланд) и осигурява бързо придвижване до всички краища на Дания.

Университетът разполага с модерна учебна база и е коопериран с местния бизнес, който често участва в различни университетски проекти. Образованието е основано на активно сътрудничество между студенти и преподаватели, което също така е един от приоритетите на университета.

УЧЕБНИ ПРОГРАМИ:

Nykøbing F

Градът се намира на границата между двата датски острова Falster и Lolland. Официално Nykobing Fпринадлежи към остров Falster, който е с население от 20 000 жители. Той е разделен от пролива Guldborgsund, който придава на Nykøbing красива „приморска“ атмосфера. Тук ще се насладите на различни атракции, включително зоопарк и ботаническа градина, няколко музея и изобилие от ресторанти и магазини.

Кампусът в Nykøbing F се намира в академическия комплекс Bispegade, който е центърът на всички студентски дейности. Положени са грижи за комфортна и безопасна среда за обучение, което е съществена предпоставка и част от необходимите условия за добро образование.

Обучението в университета Nykøbing е много повече от това да се изнасят лекции, да се полагат изпити и да се работи по проекти. Студентите имат 24-часов достъп до факултета, 7 дни в седмицата. Това им дава възможност да работят заедно в групи, след лекциите си, по поставените им проекти. По този начин се създават силни социални междустудентски връзки. Един от основните принципи, при управлението на университета, е „политиката на отворени врати“, което означава, че и управлението на университета, преподаватели и съветници, е винаги на разположение на студентите, за решаването на спорни задачи и проблеми.

УЧЕБНИ ПРОГРАМИ: