University College of Northern Denmark (UCN)

University College of Northern Denmark (UCN)

University College of Northern Denmark  (UCN) се гордее с иновативни и съвременни методи на преподаване. Студентите се обучават в международни класове, където работят по съвместни проекти и участват в много дейности, организирани от UCN. Дали това ще са спортни състезания, партита, екскурзии или опознавателни пътувания, новодошлите студенти никога не скучаят! В помощ на първокурсниците работят т.нар. university ambassadors, които ще Ви помогнат с всичко, което Ви интересува в самото начало. UCN насърчава свободното изразяване на мнения и откритите дискусии, като по този начин се стреми най-точно да оцени всеки студент.
Университетът се намира в Aalborg (Олборг) и е разделен на няколко факултета. Интернационалните студенти използват сградите на Sofiendalsvej и Hobrovej 85. Студентите имат 24-часов достъп до сградите, където могат да използват IT системите, библиотеката и всички останали модерни учебни пособия. 

Студентски живот

Олборг и UCN са градът и университетът, на които се спират изключително много българи. Градът е четвърти по големина в Дания с население от около 130 000 и много често ще чуете българска реч докато се разхождате в центъра около фонтаните до общината или покрай известната на всички Парти улица в цяла Дания – Jomfru Anne Gade или както я наричат местните, просто Улицата “Gaden”. 
През последните години UCN обръща изключително голямо внимание на интернационалните си студенти чрез своите University Ambassadors, които постоянно организират събития от типа на кино вечери, тематични партита, спортни състезания и много други. 

Карнавалът в Олборг

Ако решите да учите в Олборг, то със сигурност ще станете свидетели на нещо, което малцина имат шанса да изпитат през живота си – Карнавалът в Олборг. Трудно е да се опише с думи това явление в края на месец май. Това, което бихме Ви посъветвали е да не правите грешката да работите на този ден, защото няма сума, която да си заслужава неговото изпускане при положение, че живеете в града. Карнавалът е най-големият в северна Европа и събира около 100 000 посетители по улиците на града всяка година. Бъдете готови за нещо неописуемо още от сутринта до късно вечер, ако разбира се силите Ви го позволяват!