Home   Top up програми в Дания

Top up програми в Дания

Top up програми в Дания

Какво представляват Top up програмите в Дания?

Обучението в Дания е всичко, от което се нуждаете – възможност за разширяване на собствените граници на развитие, прилагайки критично мислене, работа в екип с останалите колеги и креативност.

С какво по-различни са тези Top up програми в Дания от останалите програми?

Образователната система с Дания е разделена на няколко части (както можете да видите от схемата по-горе). Top up програмите се явяват като допълнение на AP програмите с цел получаване на бакалавърска диплома. Много често на интервютата за прием провеждани от датските университети ще ви попитат дали сте наясно с разликите между датската и българската образователан система.

Редица Top up програми в Дания дават много възможности на завършилите колеж (или висше образование) да продължат обраозванието си в страната. Изучаването на всяка една от областите, обикновено трае три семестъра, от които в два семестъра се придобиват теоретични знания, а третият се прекарва като стаж в компания по личен избор в Дания или чужбина.

Ако не сте сигурни в себе си и се колебаете дали да започнете работа или не, ви препоръчваме да продължите образованието си с BA top up специалност в Дания. Това е идеална възможност да получите повече практически умения, да усъвършенствате личните и професионалните си качества, като по този начин повишавате конкурентоспособността си на пазара на труда. Освен това, само за 1,5 година получавате бакалавърска степен. Предимството на Top up програмите е, че ще трябва да изберете една от тях едва когато имате теоритични и практически познания в областта, придобити по време на AP степента си. Това, само по себе си, ви позволява да напавите по-информиран и съответно най-правилен избор за посоката, в която искате да продължите своето професионално развитие. Няма ограничение на броя BA top up програми, които можете да запишете.

Повече информация за предлаганите BA top up програми в Дания от повечето университети може да намерите в нашия преглед на всички специалности.