Защо да уча в Dania

Факултети

Университетът Dania имаhousing факултети в осем града. Тези във Виборг и в Ранърс предлагат различни програми на английски език. Ранърс е разположен много близо до летище Орхус, откъдето  може да пътувате с ниско-тарифни полети от и до родината. Факултетът във Виборг гарантира настаняване за всички нови студенти, а общежитията се намират на няколко минути от университета. Възможно е също така да се наеме апартамент, който да споделяте с други студенти.

Автомобилни технологии

Факултетът във Виборг дава възможност за изучаване на не толкова популярни специалности,automobile technology като напр. автомобилни технологии. Програмата е с продължителност две години и комбинира бизнес и технически дисциплини – човешки ресурси, обслужване и комуникация, иновации и дизайн, проектиране на процеси, качествена и техническа документация, моторен контрол и др. В допълнение на това, може да избирате между  предмети като бизнес, хибридни автомобили и други подобни, в зависимост от вашите интереси. Студентите посещават веднъж седмично авто-технически център. Тази специалност ще бъде оценена от тези, които се интересуват от коли и искат да работят в този бизнес.

Опит

Dania предоставя на кандидат-студентите възможност да се запознаят с университета в „Деня studyна отворените врати“, организиран по време на зимния семестър. По-атрактивната възможност, която университетът предлага е „тестване“ на програмата, която сте избрали. Но това, което е по-рядко срещано, е възможността да се изпробват програмите в този университет. Тридневният “стаж” се предлага за 8 различни програми, като студентът участва в нормални учебни часове и специални практики. В последствие той/тя може да прецени дали избраната програма е бил/а правилният му/й избор.

Факти

Записаните студенти през последния
студент в Дания семестър, през септември, са 995, което е с 18% повече в сравнение с предходната година. В университета учат международни студенти от 22 националности.

Събития

През годината университетът събития в ДанияDania организира много интересни и полезни събития. На едно от тях се събират осем датски компании (Nordisk Tang, Tanjas DeliCafe, Luxut Suttekæde, Fru P Kaffe). По време на срещата, някои от компаниите си избират стажанти за  различни отдели. Друга интересна възможност за 2015 г. е стажът в Международния университет Флорида.