Home   Dania (Датска академия по бизнес и технологии)

Dania (Датска академия по бизнес и технологии)

(Dania) Датската академия по бизнес и технологии е известна още като Minerva Academy. Тя е Dania Universityоснована през 1989 г. и е с традиции в образователната система на Дания. Институцията предлага предимно AP специалности, а обучението се осъществява на територията на колежа в Randers (Ранърс) или Viborg (Виборг). Факултетът във Виборг е изцяло реновиран през 2014г. Повече за това може да научите тук. Всяка година академията привлича много интернационални студенти. През последните 3-4 все повече българи се насочват към програмите предлагани на английски език в двата града.

Dania – Връзки с бизнеса

Академията е в тесни връзки с регионалните Dania Businessтърговски дружества и индустрии, което допринася за развитието на учебните програми. Дали студентите ще решават казуси или ще отидат на стаж във фирма от съответната област,  при всички положения ще получат ценен опит и добър старт за бъдещата си кариера.

Dani – Randers

Ранърс – шестият по големина град в Дания, е със сериозни традиции в развитието на земеделието. Той е лесно достъпен по суша и вода. През Средновековието е бил важен търговски център.Dania Randers Ранърс е известен с най-големите си по площ дъждовни гори в Северна Европа, с повече от 350 различни вида растения и 175 вида животни. Градът е известен и със своя зоопарк, който пресъздава атмосферни условия, флора и фауна на Южна Америка, Африка и Азия. В бъдеще, Ранърс ще бъде известен и с най-голямата изкуствена ски писта в света.

Dania – Viborg

Този исторически град, с населениеDania Viborg от близо 100 000 жители, е един от най-старите градове в Дания и се намира в район наречен Midtjylland (Централна Ютландия). Спортът във Виборг е високо ценен от местните жители. Тук, много популярен е хандбалът. Това се дължи най-вече на провеждането на множество състезания в града. Виборг може да се похвали и с доста спортни фенове, но това е типично за цяла Дания.