Home   Фондация “Кирил и Методий”

Фондация “Кирил и Методий”

Как да постигнете максимални резултати на най-предизвикателните секции от изпитите по английски?!

Всеки кандидат-студент, използващ услугите на Данбъл, може да се възползва от 5% намаление на цената за съответния курс!

Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ е утКирил и Методий библиотекавърден център за чуждоезиково обучение и подготовка за британските сертификати IELTS, FCE, CAE, CPE, BEC, ILEC, американските TOEFL, SAT, GMAT, GRE, немския TestDaF. Специалистите от центъра могат да помогнат за доброто ви представяне не само с предаване на знания по езика, а и с ценни съвети за самия изпит.

Фондациятя е с най-дългогодишен опит в подготовката за сертификатни изпити в България. Стреми се да отговори на всички потребности като предлага възможност за обучение по различно време през делничните и почивните дни. Центъра се характеризира с качеството, конкурентни цени и голямо разнообразие от езикови курсове за деца и възрастни. Това, което ще получите е реална оценка на вашите знания и най-подходящото за вас обучение.

Преподавателите във фондацнията саIELTS test подготвили успешно над 23 000 души за сертификатни изпити TOEFL, SAT, GRE, GMAT, IELTS, Cambridge certificates /FCE, CAE, CPE/, JLPT. Курсистите им успяват да постигнат целите си, като голяма част от тях биват класирани за пълни стипендии в топ университети в цял свят.

 

В следващите редове ще ви запознаем основно с особеностите на изпита IELTS.ielts1

Когато ви предстои явяване на изпит като IELTS, на първо място е важно да проверите какъв резултат се изисква в учебните заведения, към които сте се насочили и дали вашето ниво на владеене на езика е достатъчно, за да го постигнете. Желателно е да имате поне ниво В2 от европейската общо езикова рамка, за да покриете минимума от 6.5, който е условие за прием в много от университетите. Всяка по-висока цел изисква повече време и усиля за подготовка.

Както и другите сертификатни изпити IELTS има своите особености и освен владеенето на английски език е необходимо да се запознаете и с конкретните техники за справяне с изпита. Курсът за подготовка за IELTS е много полезен за целта, защото ви предоставя възможност както да усвоите тънкостите за получаване на максимален резултат, така и да тренирате отделните секции в реална изпитна среда.Writing IELTS

Нашите експерти съветват да обърнете специално внимание на секциите „writing“  и „speaking“. Това са частите от изпита, които обикновено най-много затрудняват кандидатите. В същото време, наблюденията ни показват, че те често са и най-пренебрегвани по време на процесът на подготовка. Тук, разбира се, най-важна е практиката, защото това е единственият начин за превръщане на пасивния език в активен. Полезно е и да си направите списък с думи специфични за различните групи от теми за „writing“  и „speaking“, особено ако се стремите към по-високи резултати, защото едно от нещата, които вдигат резултата е употрепата на специфична лексика.

Едно от основните затруднения при частта  „writing“  е употребата на език на академично ниво. За да развиете необходимите изразни средства, можете ежедневно да четете статии на различна тематика и да си изваждате по няколко думи и изрази, които ще са ви полезни и се старайте да ги употребявате. Важно, също така, е текстът, който пишете да е консистентен – изреченията да са свързани едно с друго  в последователност, а не да звучат като отделни твърдения. За да можете да постигнете това, ви е необходим добър арсенал от свързващи думи. Когато изказвате твърдение, основната мисъл трябва да е в първото изречение. В следващото изречение се дава пример, който подкрепя твърдението. Така текстът придобива ясна структура и е по-разбираем.

Не трябва да забравяте, че при изпити като IELTS един от най-важните фактори е времето. Може да е много лесно да напишете добро есе например за два часа, но това е първата стъпка. Следваща е да можете да го направите за 40 минути.

За да развиете „speaking“  уменията си изтеглете от интернет колкото можете повече въпроси, които се включват  в първата и втората част от  секцията и се опитайте да отговорите максимално подробно на глас. Интонацията при говорене също е много важна. Докато говорите речта да звучи жива, а не монотонна /да наблягате върху някои думи или части от изреченията, да използвате паузи и т.н./. Полезно е да си правите записи докато говорите и след това да ги изслушате като се опитате да намерите различни изразни средства от тези, които сте използвали.  Добра идея е да потърсите група във фейсбук създадена от хора, които ще се явяват на изпита специално с цел да тренират Speaking и да станете активен участник в нея.

Ако имате колебания какъв точно сертификат ви трябва и дали имате нивото, нужно за явяване на съответния изпит, не се колебайте да се свържете с нас или да посетите нашите „Дни на отворените врати“. Повече информация потърсете на www.highedu.uchenik.com или на тел. 02/ 846 72 17 и 0878 590 673.