Home   По-неизвестните, но атрактивни специалности в Дания на английски

По-неизвестните, но атрактивни специалности в Дания на английски

Кои са атрактивните специалности в Дания на английски език, за които си струва да подадете документи?

СПЕЦИАЛНОСТИТЕ, ЗА КОИТО ВСЯКА ГОДИНА ИМА СВОБОДНИ МЕСТА

Свържете се с нас и ние ще ви помогнем при избора на подходящо образование, престой и възможност за прием. Някои от препоръчаните от нас университети са ZIBAT (кампусите в Naestved и Slagelse), BASW, VIA, DANIA или IBA Kolding.

Automotive Managementспециалности в Дания на английски

Ако се интересувате от най-новите технологии в областта на електрониката, хидравликата и автоматизацията, насочете се към програмата Automotive Technology в Dania Academy. Основната цел на иновативната програма, от списъка със специалности в Дания на английски, е развитието и оптимизирането на състезателни коли на всички нива. Ще се запознаете с етапите на автомобилните състезания и ще се научите как най-добре да създадете връзката между състезателните коли и вноса им на автомобилния пазар.

AP програмата поставя акцент върху области като: мотоспорт и оптимизиране, комплексно откриване на неизправности и управление. След завършването й, можете да продължите например top-up бакалавър по Innovation and Entrepreneurship.

Програмата се предлага в Dania Academy.

Export & Technology Managementexport and technology management

Искате ли да работите от различни точки на планетата, да пътувате от континент до континент и да посрещате предизвикателствата на международната търговия? 3,5-годишната бакалавърска програма Export & Technology Management е точно за Вас! Тя е една от най-новите специалности в Дания на английски език!

По време на цялата програма цикълът на обучение обхваща управлението на съответен  бизнес, но също така се придобиват умения, необходими при комуникацията на търговците с клиентите. Първите две години и половина, се състоят в практическо обучение в рамките на бизнеса, маркетинга и продажбите. В предпоследния семестър, като студенти в Export & Technology Management, ще имате възможност да прилагате знанията си в практическата работа в Дания или някъде другаде по света. Като резултат от специализацията си в компанията ще подготвите проект, който разбира се трябва да може да се приложи на практика.

След дипломиране вратите са широко отворени за Вас на пазара на труда. Особено за места като консултант по износа, директор по износа, продуктов мениджър или управител на покупки.

Програмата се предлага в  UCN Aalborg

ICT Engineering, VIA HorsensICT Engineering

Както информационните технологии, разработването на софтуер, така и мултимедията са може би мечтите за бъдещето Ви? ICT Engineering във VIA Horsens ще Ви позволи да ги осъществите! По време на тази бакалавърската програма ще придобиете знания и умения, необходими за експлоатацията на системите. Цялото обучение е много гъвкаво, а това ще Ви позволи да изберете предмети, които Ви интересуват най-много, и от които ще получавате приходи в бъдеще!

ICT Engineering включва следните основни направления: разработка на софтуери, програмиране на електронни устройства и Уеб&Мултимедия. Част от обучението включва шестмесечен работен стаж в компания по Ваш избор.

Програмата се предлага в VIA Horsens

Roboticsrobotics

Техниката Ви влече? Бихте ли искали в бъдеще да участвате в проектирането и разработването на роботи, на системи за управление и софтуери? Тогава, тази програма в Aalborg University ще е много интересна за Вас!

Robotics е нова, интердисциплинарна програма в университета в Олборг, която използва данни и знания от всички дисциплини, преподавани в университета. Като студенти ще имате достъп до най-новите технологии, лаборатории и обучението ще се извършва под надзора на опитни преподаватели. По време на обучението ще се научите да решавате проблеми, свързани с роботи и машини, използвани в компании с инженерни проекти и услуги. Поради голямата сложност на програмата, Вие ставате много гъвкави висшисти със знания и умения в структурни звена. С Вашия опит и знания ще станете „звезди“ на пазара на труда!

Основните области на обучение включват: Robot programming, Productions systems and automation и Motion planning and path planning. След завършване на тригодишната бакалавърска програма можете да продължите своето обучение в магистърска степен в области като Vision, graphics and interactive systems, Biomedical engineering and informatics и Materials technology.

Програмата се предлага в Aalborg University

Manufacturing and Operations Engineering  Manufacturing and Operations Engineering

Вие сте креативни, иновативни, пълни с идеи и не се страхувате да ги реализирате? Програмата Manufacturing and Operations Engineering в AAU Копенхаген развива уменията Ви, така че мечтите Ви се сбъдват! Таблети, 3D филми, музикални сървъри или онлайн магазини – всички са резултати от велики идеи. Но идеята не е всичко – трябва да може да се реализира. Ето защо, за реализирането на всяка една такава идея са необходими определен брой инженери, дизайнери и разработчици, които творят заедно, създавайки нови полезни продукти и услуги, изглеждащи добре и на достъпни цени.

По време на следването си в бакалавърската програма Manufacturing and Operations Engineering Вие ще станете част от този процес, обучавайки се в най-различни области на знанието, технологията и управлението. Също така ще работите в тясно сътрудничество с фирми от цял ​​свят, които ще споделят придобития си опит с Вас. Основните области на обучение включват: New materials and processes, Intelligent manufacturing, Operations planning and control и Global supply chain management.

След дипломирането си ще имате възможност или да продължите образованието си по магистърска програма по Ваш избор, или да намерите работа в тази област в цял свят. Като най-добрият пример е инженерът по производство и развитие Tim Cook като главен изпълнителен директор на Apple!

Програмата се предлага в Aalborg University, Копенхаген

Value Chain ManagementValue Chain Management

Чудите се как протичат сложните процеси в глобалната търговия? Програмата Value Chain Management във VIA Хорсенс ще Ви научи на това! Първо трябва да се купят материали, след което те се обработват и от тях се произвеждат конкретни продукти. Следва заплащане на работещите за положения от тях труд, описване на запасите, преговори за транспорт на продукта, който в крайна сметка се разпространява и се продава. Звучи лесно? Но всъщност не е!

Възпитаниците на тази програмата са много търсени, именно защото по време на обучението са научени как да се движат в тези сложни процеси. Те практически са ориентирани и перфектно подготвени за бъдещата им работа чрез редица проекти в сътрудничество с фирми от цялата страна. специалности в Дания на английски

Програмата се предлага в VIA Horsens