Home   Работа в Дания

Работа в Дания

Работа в Дания

Всеки чуждестранен студент може да намери работа Дания на непълен работен ден, по време на своето следване.работа Дания

Страната е с един от най-ниските проценти на корупция в Европа. Работодателите са коректни, любезни и отзивчиви. Обикновено можете да разчитате на тях при възникнал проблем.

Препоръчваме следния портал за търсене на работа в Дания и България.

Работа в България

Добре е да знаете за съществуването на така наречените фондове за безработни, в които е много препоръчително да членувате, за да се възползвате от обезщетение в случай, че загубите работата си. Тези фондове покриват до 80% от заплатата ви, но трябва да членувате в тях поне една година преди да можете да използвате услугите им.

Не забравяйте, че студентът може да се издържа напълно самостоятелно в Дания, стига да си намери работа на непълен работен ден, т.е. за няколко часа на седмица.

Няма официална минимална работна заплата в Дания, но обикновено студентите получават средно 100 DKK (25 лева) на час.

why in denmark

Намирането на работа не е лесно, тъй като повечето работодатели предпоичтат да наемат хора, които разбират и говорят датски. Това обаче важи повече за квалифицираните позиции. Като студенти в Дания, няма да имате възможността да работите на пълен работен ден, тъй като най-често лекциите ви ще бъдат от 9:00 до 15:00 през седмицата. Препоръчваме да се обърнете към така наречените викар агенции, които предлагат почасова работа в различни компании.

Често изпълнявани дейности от студентите в Дания са: секретарска работа, работа в кухня или ресторант, почистване на офиси и други помещения, разнасяне на вестници и т.н.

През учебната година, всеки студент има правото да работи до 15 часа на седмица. Студентите могат да работят и на пълен работен ден през ваканциите.

Работа Дания Документиработа Дания

Преди да започнете работа е необходимо да се сдобиете със свидетелство за съдимост. Този
документ може да получите от местното полицейско управление. Не се изискват някакви специални документи освен датската ви лична (жълта) карта (CPR), която е първият документ, който следва да получите в Дания. Издаването му отнема няколко минути след попълнен формуляр в управлението.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ ЗА ЖИВОТА И ОБРАЗОВАНИЕТО В ДАНИЯ С НАША ПОМОЩ