Home   Квартири в Дания

Квартири в Дания

квартири в ДанияКВАРТИРИ В ДАНИЯ

Цените на повечето квартири в Дания, зависят както от местоположението и вида им, така и от големината на града. Цените на жилищата под наем в Копенхаген и Орхус са малко по-високи.

Обикновено, големите компании в България не обръщат внимание на подаването на документи за квартира на време, което води до огромни усложнения преди заминаването на студентите, поради невъзможността за намирането на такава в по-големите градове. Много често, безплатното кандидатстване предлагано от тези компании, се превръща в скъпо струващо, именно поради липсата на осигурена квартира!

Подаването на документи за студентски общежития е напълно безплатно и не ви обвързва с нищо, в случай, че не бъдете приети или решите да не заминете за Дания. За съжаление, почти всички сайтове са изцяло на датски език, което прави регистрацията трудна. Много често, кандидат-студентите не успяват да се регистрират правилно или не са наясно как да поддържат регистрацията си активна, в резултат на което тя става невалидна. Настаняването в Дания НЕ се организира от университета. Ето защо, ние ви препоръчваме да започнете цялата процедура веднага след като изберете градовете на университетите, в които искате да учите (преди Коледа). Не се колебайте да се свържете с нас по въпросите за настаняването.

В Дания, цените на апартаментите в студентските общежития са почти едни и същи. Студентските общежития в Копенхаген, които обичайно се дават под наем, са обзаведени. Най-често са оборудвани с легло, бюро и гардероб за всеки студент, но понякога някои от тези неща може да липсват (винаги проверявайте в описанието на дадената квартира!).

В случай, че търсите настаняване в Дания за кратък период от време, на уебсайта  Airbnb има изобилие от възможности за настаняване и не е изключение да се намери хубаво и евтино място в центъра на града. Danhostel също е опция за намиране на стая в Копенхаген, Орхус, Олборг и други датски градове. Couchsurfing е друга идеална възможност да намерите безплатен подслон за няколко дни, както и датчанин, който да ви разведе из града.

Студентски общежития в Дания (kollegium)

Ако искате да изпитате истинския студентски живот, имате възможност да се настаните в студентско общежитие. Ще имате възможността да се срещнете с други студенти, както от Дания, така и от чужбина. В студентските общежития настаняването е предимно в единични или двойни стаи, като минималната цена за единична стая извън Копенхаген е 2000 DKK (около 520 лв) и 1500 DKK (390 лв на човек) за двойна стая (цените в Копенхаген са съответно 4000+ ДКК, 3000+) . 95% от стаите се реновират всяка година, добре поддържани са и като цяло общежитията са модерно оборудвани с всичко необходимо. В случай, че не се регистрирате на време, очаквайте да бъдете класирани за по-скъпите стаи, някои от които надхвърлят 1000лв, ако изобщо имате късмета да получите каквато и да е оферта.

В много от общежитията има обща стая с билярдна маса, телевизор и възможности за различни игри. Това пространство е чудесно място за създаване на нови контакти и приятелства. Някои от общежитията разполагат с видеонаблюдение и електронно отваряне на входните врата. Общежитията са чисти, безопасни и са идеални за първите стъпки на един студент в чужбина.

Частни квартири в Дания

Друг, много популярен вариант е наемането на частни квартири. Цените на частните квартири в Дания зависят от местоположението и големината на апартамента. Реално, цените извън столицата са около 2500 DKK на човек.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ ЗА ЖИВОТА И ОБРАЗОВАНИЕТО В ДАНИЯ С НАША ПОМОЩ