Home   Интервю за прием в датски университет

Интервю за прием в датски университет

Интервю за прием в датски университет

Предстои ви интервю за прием в датски университет! Какво можете и трябва да очаквате?

Поради големия брой кандидати, датските университети провеждат интервюта, за да могат да отсеят самоинтервю за прием в датски университет най-добрите студенти за всяка от специалностите си. Най-често тези интервюта се провеждат по двойки – т.е. интервюиращият ще разговаря с 2ма кандидати (понякога и повече – 3, 4) едновременно, като всеки от вас ще трябва да отговори на зададените въпроси или участва в дискусия. Реално погледнато, това зависи от интервюиращия. Най-често едно интервю за прием в датски университет продължава около 20 минути, при двама кандидата.

От 2015г., интервютата играят решаваща роля при приема, тъй като местата в програмите бяха съкратени почти с 50% за всички чуждестранни студенти. За съжаление тенденцията е всяка година тези места да намаляват, което прави приема още по-ужесточен. Някои програми приемат едва 12 студента, а болшинството около 25.

Най-вече целта на самото интервю е да провери нивото ви на английски. Също така могат да ви бъдат зададени въпроси, които да проверят мотивацията ви, до колко сте запознати с образованието в Дания и програмата, за която кандидатствате.

Това, което може да ви “спъне” е даването на информация от ваша страна от типа на “Искам да уча програмиране в Дания, защото е образованието в Дания е безплатно, а тук в България образованието е на ниско ниво.” Съветваме ви, много внимателно да се подготвите за него!

Ако не сте закупили пакета PREMIUM, който включва услугата подготовка за интервю, то имате възможност да заявите своето интетвю за датски университет отделно.
Просто се свържете с нас!

Изгледайте видеото, за да добиете представа за някои от стратегиите, които можете да използвате по време на своето интервю!