Времето в Дания

ВРЕМЕТО В ДАНИЯ

Времето в Данвремето в Данияия е умерено и има всичките четири сезона.

Пролетните месеци април и май са леки, докато летните месеци юни, юли и август са най-горещите. Въпреки това, не пропускайте да сложите в багажа си дълги панталони и връхна дреха с дълги ръкави, тъй като понякога става хладно, особено вечер, дори и през юли. А иначе лятото може да бъде доста топло, факт, който за много хора не е известен. Дания обикновено е известна като Италия-та на севера с летни температури от +18 градуса (през лошите дни) до +26 градуса (през голямата част от лятото).

Есента започва от септември до ноември и има тенденцията да бъде дъждовно и облачно. Зимните месеци от декември до март обикновено са студени. Но зимата в Дания е сравнително по-мека, отколкото това в България. Има снеговалеж всяка зима, който изглежда много красив, с тихи и спокойни снежинки и ледени висулки от всеки покрив.

Също е важно да запомните, че тъй като Дания се намира в Северна Европа, слънцето остава за по-дълго през лятото и по-кратко през зимата. Има къси дни през зимата с изгрев около 8 часа сутринта и залез в 15:30, както и красиво дългите летни дни с изгрев в 3:30 часа сутринта и късните залези в 22:00. За повече информация и реални температури, може да прегледате сайта http://www.dmi.dk/en/vejr/

Като цяло времето в Дания може да бъде страшно или фантастично – а обикновено е всичко между тях. Бъдете готови да изживеете всички сезони в един ден. И то всичко преди обяд! Както датчаните казват, няма такова нещо като лошо време… има просто грешно облекло. Така че го приемете и носете слоеве дрехи и инвестирайте във водоустойчиви дрехи и гумени ботуши. Или открийте викинга във вас и се съблечете напълно и се присъединете към тези, които плуват и през зимата в Дания. Приемете времето в Дания като ново предизвикателство, с което трябва да се справите след пристигането си. Скоро след това ще спрете да се дразните, когато завали така неочаквано след изгарящо слънце. :)