Защо да уча в KEA

Копенхаген

 

Копенхаген дизайн

Копенхаген дизайн

Едно от основните предимства на КЕА е фактът, че това е университетът в Копенхаген, който е изцяло фокусиран върху дизайна. Освен, че ще можете да учите в столицата на Дания, където живеят над един милион жители и ще се сблъскате с многообразието на различни култури, тук няма да ви липсват забавления. Университетът се намира в квартал Nørrebro, който е описан в официалния сайт на града като “оживеното, колоритно място на младите по душа”.

Сътрудничество с фирми

Студентите в KEA работят заедно сconference-room-768441_1280 малки и средни предприятия, при подготвянето на своите проекти. Възможно е също така да се работи съвместно и с по-големи компании. През 2014 година студентите от E-Concept development разработиха съвместен проект с Carlsberg! KEA непрекъснато комуникира със своите партньори, което изключително помага при развитието на образователните им програми.

Култура

 

Копенахген живот

Копенахген живот

Много от вас със сигурност са чували вдъхновяващите речи TED Talks, които са популярни по целия свят. Благодарение на група студенти TED Talks се организира директно в университета. Културният живот в KEA е на високо ниво. През последните години университетът също е партньор с Ekoweek, основана в Гърция и организираща семинари и лекции на тема „Опазване на околната среда“.

Buddy програма

Копенхаген buddy

Копенхаген buddy

Buddy програмата е поредното доказателство,
че университетът се грижи за своите чуждестранни студенти. Студенти – доброволци помагат на новодошлите през първите дни или седмици на обучението им. Те ги запознават със структурата и функциите на университета, показват им най-привлекателните места на града и им дават съвети за всичко, което ги интересува.